KÜLFÖLDI
PÁLYA
eu flag.png
  • Facebook
  • Instagram
  • Facebook

 Európai Parlament

MLNL

Foglalkoztat a külföldi munkavállalás gondolata? Az Európai Unió egyik alapelve szerint a munkaerő áramlása a tagállamok között szabad. Utánajártunk, hogy hol, milyen módon tekintenek a külföldi munkavállalókra, egységes képet kaphatsz az EU-n belüli lehetőségeidről. 

Eddigi beszélgetőpartnereink szinte mindegyikének közös véleménye: a külföldi tapasztalatszerzés ma, szinte elengedhetetlen:

"ha tizennyolc évesen összepakolok, és kimegyek két-három évre az USA-ba, vagy máshova külföldre, egy másik kultúrát megismerni, attól még lehettem volna ugyanilyen sikeres sportoló, és még többet tudnék a világról"

-Kovács Zoltán, sportszakember

"Mindenképpen javaslom mindenkinek, a közgazdasági pályán kívül is, a nemzetközi tapasztalatszerzést. Ha egyetemben gondolkodik valaki itthon, mindenképpen menjen el tanulni Erasmus vagy más ösztöndíj programban legalább egy szemeszterre egy másik egyetemre külföldön."

-Illés Gábor, magántőke befektetési szakember

"Ha a tizennyolc éves önmagamnak tanácsot adhatnék, az lenne, hogy menjel el  Erasmus programra"

-Braun Orsolya, építészmérnök

"Amit mindenkinek javaslok, hogy azonnal az egyetem befejezése után menjen ki külföldre dolgozni, minimum egy fél évet, akár egy évet is, egy éven belül akár két-három helyre is, Amerikába, Új Zélandra, Ausztráliába."

-Romsics László, vezérigazgató: Csányi Pincészet, borász

Kapcsolódó interjúk

1
2